La Ciberguerra

Avui dia s’està batallant una guerra a escala mundial entre hackers i els governs de tot el món, la qual els hackers porten la davantera, ja que la majoria de hackers són antics agents dels estats. Les repercussions d’aquesta guerra ja es comencen a fer notar com en el cas del ciberatac del 6 de maig de 2021 que va obligar a tancar durant una setmana l’oleoducte més gran de la Costa Est dels Estats Units i això va provocar un gran pànic i desproveïment de gasolina.

L’empresa Colonial Pipeline va veure com els pirates informàtics inutilitzaven gairebé 9000 quilòmetres de canonades, des de Texas a Nova York, tancant l’aixeta de gasolina a una tercera part dels consumidors de Nord Amèrica. El grup de Hackers darrere aquest atac es fan conèixer com «DarkSide» un grup bastant conegut de Hackers Russos que va utilitzar una de les maneres més vistes de hackeig avui en dia el «Ransomware«, aquest estil de hackeig és molt senzill simplement bloquegen les dades de l’empresa i els amenacen de repartir informació confidencial per internet, llavors els ofereixen una eina per desbloquejar les seves dades, però per obtenir-la han de pagar una gran quantitat de diners.

En el cas de l’empresa Colonial Pipeline van haver de pagar 75 Bitcoins (cinc milions de dòlars). Tot seguit, DarkSide va demanar disculpes per les molèsties i va desaparèixer sense deixar cap mena de rastre.