Què és realment un Hacker Ètic

Quan sentim Hacker, pensem en una persona experta en robar informació, diners, contrasenyes… en fi, una persona que es dedica a fer mal els sistemes, però en el cas d’un Hacker Ètic aquest no és el seu mètode de treball. A continuació us ho explicarem que fan aquest tipus de hackers.

Aquests tipus de Hackers no són tan coneguts com els Hackers Black hat (els que fan accions il·legals), però això no vol dir que no siguin tan importants és més, es podria dir, que són molt més importants, ja que són els que es dediquen a combatre aquests hackers Black hat. El mètode més usat per aquests hackers per poder defensar-nos dels Black hat sol ser fer una simulació del que passaria si un Black hat volgués entrar en un sistema i així poder trobar vulnerabilitats i poder-les arreglar.

Normalment, aquests realitzen proves de penetració, és a dir, proves amb l’objectiu d’entrar a diferents xarxes o webs amb seguretat per comprovar-ne l’efectivitat, o pel contrari, demostrar que no hi ha cap mena de seguretat. Quan s’hi troben falles, aquest tipus de Hacker ha de reportar aquesta vulnerabilitat a través d’un informe cap a la seva empresa, i en acabat, se n’ocuparà de resoldre aquest error en la seguretat.

La principal diferència d’aquest tipus d’atacs entre els altres, és que el Hacker Ètic no fa cap mal a l’organització a la qual està entrant, sinó que hi entra per comprovar si li seria fàcil a un altre Hacker accedir al lloc.


AQUÍ TENS UN VÍDEO ON CHEMA ALONSO EXPLICA EL HACKING ÈTIC